Els grups de conversa, una altre manera d’aprendre a comunicar-se en anglès.

A Calvià s’ha format un grup de conversa en anglès moderat per Dick Fleming  que va treballar com a intèrpret a Brussel·les durant més de 35 anys. Quan se va retirar, fa devers cinc anys, va venir a viure a Mallorca, a Calvià en concret i se va apuntar a les converses en català que organitza la OCB per estrangers. ”Quan vaig a un lloc vull aprendre la llengua dels seus habitants. Es important conèixer la llengua del lloc en el qual, resideixes. Si no és així vius a la superfície”, diu.

 D’aquella iniciativa va sorgir la idea d’organitzar grups de conversa en anglès, una llengua gairebé imprescindible avui en dia i, a la vegada referent cultural a les societats occidentals. Dick Fleming dedica dos dematins a la setmana a acollir i orientar dos grups de conversa a Palma. Són persones de diferents edats i nivells de preparació, que parlen de diferents temes o escolten per començar a assimilar les eines bàsiques de la llengua. Els grups solen ser d’unes 10 o 12 persones.

 Els temes de conversa sorgueixen dels mateixos alumnes o són suggerits per Fleming i durant una hora qui vol xerrar, xerra i qui vol escoltar, escolta. Se parla, per exemple de la guerra de Crimea, de Puttin  o de quines cinc coses se’n duria cadascú a una illa deserta. No hi ha exàmens, ni probes i tampoc se penalitzen ni s’han de justificar  les absències, però això no significa manca de rigor o planificació. Els alumnes sovint reben correus de Fleming amb llistes de vocabulari o exercicis bàsics. “ El meu paper és de moderador i procur que els alumnes o participants se sentin còmodes”.

 El grup que s’ha format a Calvià se reunirà els dijous a les 18.30 a Sa Societat. Les trobades són gratuïtes i no és necessari tenir un nivell determinat de preparació per assistir-hi.   “Es tracta de parlar per aprendre . La intenció no és ensenyar gramàtica, sinó expressions, vocabulari, eines… Jo diria als que se plantegen la possibilitat de venir a les trobades que no tenguin por ni pensin que ningú els pressionarà. No hi ha res obligatori. Sols un suggeriment, que portin una botella de llet , per una ONG: “Mediterrània que les recolleix per persones amb pocs recursos econòmics”, comenta Fleming.

L’objectiu bàsic és que els assistents a les xerrades arribin a tenir els coneixements imprescindibles per comunicar-se amb altres persones en anglès o que perfeccionin les que tenien, ja que, com diu Fleming, “ és gairebé impossible saber-ho tot d’una llengua, sempre hi ha coses a aprendre o enriquir, lo important és poder parlar, entendre i que t’entenguin”

DSC00926

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s