Vespres culturals. Calvià és qualque cosa més que sol i platja.

Vespres Culturals 2014

Just encetat l’estiu, hem estrenat els VESPRES CULTURALS i ho hem fet per la porta gran. Divendres passat les quatre obres de Microteatre en feren passejar per enmig de Calvià vila oferint-nos la possibilitat de veure belles històries just al costat dels actors. Ens parlaren de la solitud dels majors, de com els diners mouen el món, de mòmies que volen viure i d’espadatxins que no estan còmodes en el seu paper. I diumenge petits i grans conegueren la història d’en Pere poca por amb la boca badada de tot allò que veien a l’escenari: titelles, gegants, unicorns… volien ajudar el nen a trobar la por.

I continuarem així fins el 31 d’agost. Cada cap de setmana aquí o a allà hi haurà actuacions de tot tipus i per a tota la gent: música, cine, teatre i dansa, gairebé tots a espais oberts, a indrets adients: Can Verger, el passeig de Palmanova o Galatzó són els escenaris elegits. Aquest darrer és la nova incorporació a la programació estiuenca. Després d’acollir els tallers gastronòmics (que continuaran passat l’estiu) i les rutes culturals, ara obri les portes per acollir tres bones actuacions, una de música al mes de juliol i dues de teatre per al mes d’agost.

Tot i la calor, que a vegades ens fa bufar de valent, quan el fred arriba recordam amb enyorança tot allò que més ens agrada dels mesos d’estiu: la sesta, una síndria ben fresca, la roba lleugera, la mar.. i aquests mesos d’hivern els records estaran també farcits de les estupendes imatges que ens hauran deixat els VESPRES.

Actors i actrius, músics i ballarins ens faran viure moments màgics, ens faran sortir de la realitat quotidiana i endinsar-nos en altres mons. Personatges immortals creats per Shakespeare o per Txekhov; extraordinaris com Vicente Ferrer; d’un temps passat, com els “picadors”; històrics com els presos de Cabrera… tenen totes les paperetes per emocionar-nos. Com també ho faran els cantaires dels cors, els dansaires i els creadors d’ombres.

En acabar, haurem passat una estona entretenguda a la fresca, però haurem fet alguna cosa més. La paraula Cultura ve del llatí “cultivar”, “conrear” i això és el que passarà els vespres dels caps de setmana de juliol i agost a Calvià, cultivar la ment veient noves realitats, demanant-nos per què passa això o això altre, per què un reacciona d’una determinada manera; per què es prenen les decisions… i aquest demanar-nos és el que ens fa créixer i millorar com a persones, cosa que es tradueix en el millorament de tot un poble, el calvianer.

Si uns animau, aquí teniu el fullet, hi ha per triar.

També us ofertam uns abonaments per al me d’agost:

Per adults de 5 espectacles per 20 € o 3 espectacles per 15 €

Per a joves, 5 espectacles per 15 € o 3 espectacles per 10 €

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s