El PLATEA arriba a CALVIÀ

Espectacle de dansa vertical Falso Giro 2. Cia. Sacude Danza. Platea 10/10/2014

Les millors obres del panorama nacional arriben a Calvià.

L’Institut Nacional de les Arts Escèniques (INAEM), depenent del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, va posar en marxa un Programa estatal d’Arts Escèniques, el PLATEA, amb la finalitat d’impulsar la programació dels espais escènics quant a dansa i teatre.

Calvià va ser un dels municipis seleccionats, amb una programació que començà dissabte 4 d’octubre  i gaudirem fins a finals d’any, concretament el 30 de desembre.

Aquest programa preveu la col·laboració conjunta de les companyies de les arts escèniques, les entitats locals i l’INAEM mateix per tal de reactivar i enriquir la programació cultural dels municipis que han estat admesos a la convocatòria. Això suposa no tan sols garantir als ciutadans una oferta diversa i de qualitat, sinó també reactivar la programació amb espectacles de tot l’Estat.

Aquest és el detall de les activitats:

  • dissabte 4 d’octubre. El cuento de la lechera de Xip Xap Teatre.

Una nina com a protagonista d’un clàssic dels contes infantils; una nina amb molta fantasia.

Espectacle de titelles amb música en directe i dos titellaires que ens expliquen el conte de forma divertida i entretenguda. Ens podem preparar la veu perquè entre tots farem les cançons.

  •  dissabte 10 d’octubre. Falso Giro 2 espectacle de la companyia Sacude danza vertical.

En una de les partes dels apartaments Portofino, a Santa Ponça, podrem admirar uns ballarins que, en vertical, executen la seva dansa. L’espectacle barreja dansa contemporània i escalada amb projecció d’imatges a la mateixa paret. Els espectadors viurem una il·lusió perquè els ballarins tracten les parets com si fossin el trespol. Aquest espectacle s’inclou dintre de les activitats programades dintre del projecte BetArt Calvià d’art urbà que pots consultar aquí.

  •  Dissabte 15 de noviembre. Smile de Teatro La Sonrisa. Menció al Millor espectacle infantil a la Feria de Teatro de Castilla y León 2011 de Ciudad Rodrigo.

Es tracta d’un espectacle de clown familiar amb veu i piano en directe en el qual un empresari del món de l’espectacle dels anys 30 que és a punt d’arruïnar-se vol aixecar la seva empresa contractant una gran diva estrangera i excèntrica. Amb l’ajuda del seu pianista, amb qui ha treballat tota la vida, intentaran dur a terme l’espectacle originant una mala fi de situacions divertides i entretengudes als assajos previs.

  •  Dimarts 30 de desembre. Pedra a pedra de Teatre de l’home dibuixat.

Proposta per despertar la imaginació dels nins a través d’objectes inanimats, que ha rebut un i continua reben premis arreu del món.  Com bé va dir Einstein “la imaginació és més important que el coneixement. El Coneixement és limitat. La imaginació envolta el món”.

Premi Fetén 2008 al millor espectacle de petit format.

Premi al millor intèrpret i manipulador a la XXIV de titelles de la Vall d’Albaida 2008. Finalista premis Max a les arts escèniques 2009, millor espectacle infantil, Premi Drac d’Or dels Espectadors, millor espectacle per a nins a la XX Fira de teatre de titelles de Lleida.

Quatre obres en total que enriqueixen la programació dels espais escènics calvianers permetent que aquestes quatre companyies, a través del programa Platea, puguin mostrar-nos uns espectacles que han rodat per tota la Península.

Per altra banda, per a nosaltres,  que els teatres públics de Calvià hagin estat sel·leccionas per Platea és una prova de que la constància i estabilitat en la programació de qualitat dels nostres/vostres teatres (Auditori de Peguera, Sa Societat de Calvià i Sala Palmanova) te el seu reconeixement fora de les nostres fronteres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s