VIII MOSTRA DE TEATRE I DANSA ESCOLAR I EXTRAESCOLAR A CALVIÀ

VIII Mostra de Teatre i Dansa Escolar a Calvià (TEC) 2015

Arriba maig, arriba el bon temps i, als teatres, arriba la VIII Mostra de Teatre i Dansa Escolar i Extraescolar a Calvià.

Hem començat dia 7 de maig i en tenim fins al 8 de juny; un mes just de Mostra. Les escoles i instituts que hi participen han fet feina de valent perquè pares, companys, mestres i tots aquells que ens asseguem a les butaques poguem contemplar bons espectacles, i sobretot, poguem veure el gaudi d’uns al·lots i joves que al llarg de l’any dediquen unes hores a convertir-se en allò que no són.

Són assajos i més assajos per moure’s bé, per parlar clar, per interioritzar un personatge amb el qual jugar amb el públic. Si ens fixam amb l’anglès, la paraula play tant vol dir “jugar” com “interpretar” perquè d’això es tracta, d’agafar la tasca d’interpretació com un joc en el qual el que són damunt de l’escenari juguin durant un temps i els que són a baix, a les fosques, es creguin els papers que a cadascú li ha tocat.

D’ençà de 2008 se n’han fetes moltes, d’obres, i podem dir que, amb gran plaer, que el nivell ha anat in crescendo. Avui mateix, a l’Auditori de Peguera, els nins de 4t de l’escola puig de sa Morisca, han representat una història i ho han fet tant bé, que els temps que els vèiem, pensàvem: què bé, quina bona feina la dels mestres, quina implicació dels pares. Volem, per això, fer una menció especial a Immaculada Bueno i a l’equip de mestres i pares que han permès encetar la Mostra amb aquesta feina tan ben feta, amb aquest joc tan ben jugat.

Un país sense nom ha esdevingut un excel·lent relat i,sobretot, hem vist una magnífica posada en escena, destacant especialment la interpretació d’uns nins que han trepitjat els escenaris amb seguretat, fent-nos creure que eren professors, batles, madones, policies, carters… Abans, un excel·lent aperitiu amb petits tasts de dansa, cançons i interpretacions al piano de companys d’escola, i una sorprenent demostració de karate, ja ens enunciava que érem a punt de passar-nos-ho bé.

Insistim, en aquest post, en allò que explicàrem al primer que vàrem dedicar al teatre escolar i extraescolar, en els objectius de fomentar el teatre com a eina i instrument didàctic per a la millora de l’expressió oral i corporal i per al desenvolupament de la sensibilitat artística i cultural. Creim que les vivències que et poden donar el teatre i la dansa permeten fomentar actituds de respecte com a espectadors cap a les representacions dels companys actuants.

En el fullet de la Mostra TEC hi trobareu tota la informació de cadascuna de les obres, vos convidam a consultar-lo, vos convidam a jugar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s