Un estiu gaudint de la Cultura a Calvià

Començàrem dijous, 2 de juliol, amb la gala dels 9 premis Atapib (Associació de Teatres i Auditoris Públics) i el concert de la Big Band “Melody”, que s’estrenava amb aquesta actuació, i acabàrem amb el darrer dissabte del mes d’agost amb una lluna plena, ben plena, i amb una magnífica interpretació d’Agnès Llobet escenificant els seus propis versos amb l’espectacle L’incendi de les papellones.

I entre i entre, moltes històries, moltes de vivències: hem fet un viatge per les Malgrats amb el Cor de Calvià i hem navegat per la Mediterrània de la mà de Rodo Gener, encarnat en Odisseu; hem gaudit dels inspirats textos de Shakespeare que han servit d’inspiració per als muntatges l’Otel·lo o de Deliri d’una nit d’estiu, i de les paraules d’Isabel Clara Simó parlant-nos sobre allò tan antic com són les històries d’amor i desamor; hem tengut grans actors ben aprop, tan a prop que els sentíem alenar, amb tres grans històries de Microteatre.

Però si aquests Vespres destaquen enguany és per les produccions pròpies, en les estrenes de les quals el Departament de Cultura s’hi ha implicat directament: una és El mag de la platja i l’altra La nit del comte Mal. En ambdues, la finca de Galatzó ha estat l’escenari perfecte i s’ha consolidat com a lloc ideal per a les teatralitzacions. La primera és de dramatització de la pel·lícula El Mag, escrita per Pep Ramon i Mendiola, i inclosa dins del projecte Calvià és cine, que començà el passat mes de juny amb la projecció precisament de la pel·lícula. I a la segona, Carlos Garrido desplegà el seu bon quefer en un projecte que ens parla del Mal i de com el personatge calvianer podria ser-ne la reencarnació.

Can Verger i la plaça Nova han estat altres escenaris acollidors de vespres inspirats.

Però no tot ha estat teatre. Hi ha hagut rutes i música de la Banda Municipal de Música de Calvià. Les rutes ens han duit a fer un recorregut històric per Calvià vila de la mà de l’historiador Xavi Terrasa amb música en viu interpretada per músics de l’Associació Cultural i Musical Pere Josep Cañellas tot permetent que calvianers i forans coneguin un poc més la història de carrers i edificis del poble, i la Banda oferí un excel·lent concert a la plaça Nova que deixà amb les mans vermelles els assistents, de tant d’aplaudir. 

Així mateix hem comissariat dues exposicións. Una permanent, Galatzó. temps i feinaa la finca pública que parla de les vivències i els oficis de les persones que visqueren i feren feina a la finca la segona meitat del segle XX i que forma part del projecte “Memòria de Calvià“. I altra, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Calvià, d’obres guardonades amb els Premis Calvià 1971-1982 Entre el gest i el pensamentacompanyada de pensaments sobre l’art d’escriptors i pensador.

Cultura ve de cultivar, de conrar, en el sentit de millora i perfeccionament, i si al Departament hem aconseguit que els espectadors hagin fruït, i hagin tornat a casa amb més plantejaments, amb més punts de vista, amb el gaudi de les coses belles, haurem aconseguit els nostres objectius.

A aquests espectadors, enguany més nombrosos que els anteriors, volem agrair que surtin de ca seva i compareguin disposats a passar una bona vetlada d’estiu.

Gràcies a tots!

Per al mes d’octubre, tornam a les sales… ben prest

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s