Nadal i cultura, bona mescla!

El 21 de desembre marca el pas de la tardor a l’hivern, quan els rajos de sol arriben més inclinats al nostre hemisferi, quan els vespres nits són més llargs i els dies reculen davant les nits. És el solstici d’hivern, del llatí solstitium, compost de sol i status, ‘estar dret; aguantar-se’. És temps d’estar amagats, al foc de la xemeneia, a la calentor, allà onsevulla que ens llevi el fred de fora.

Els dies curts, les Festes anhelades, les reunions preparades, tot un conjunt de fites fan del desembre un mes especial; no ens vendria gens de nou veure que, al calendari, hi tengués un color diferenciador de la resta. Com si diguéssim un mes, sí, però un mes amb una llum especial que s’allarga fins més enllà del trenta-u de desembre, fins que els reis han passat a deixar il·lusions a grans i petits.

Idò bé, a Calvià ens preparam també per rebre el mes així com es mereix.

El Nadal Cultural es posa com a fita que tots trobem a la programació alguna cosa, o més d’una, que ens condueixi fins a algun dels espais on, ja sigui amb els actors o amb els músics, poguem gaudir de valent amb textos i partitures. La vostra resposta, l’assistència dels calvianers als actes i el grau de satisfacció que ens faceu arribar seran la mesura exacta per conèixer si, entre tots, la nostra tasca té fruits. Ens permetrà saber si l’organització i sobretot els responsables de les actes, els músics, els actors, els directors, aquells que veiem a dalt de l’escenari, i també els que estan amagats darrere dels llums han assolit aquest objectiu del qual hem parlat altres vegades: conrar l’esperit (cultura ve de conrar, precisament) per ser més lliures.

El que trobareu, és això, i alguna cosa més que hi poguem afegir les darreres setmanes. Tant per a aquestes novetats com per concretar horaris o preus, conèixer la sinopsi… el Fullet del Nadal Cultural serà al carrer abans que acabi el novembre i, com sempre, les xarxes socials aniran informant puntualment cadascun d’ells.

  • Divendres 2, a l’Auditori de Peguera, Shakespeare en el seu propi idioma: The Tragedy of Macbeth, de Morgana Teatre, en llengua anglesa, a benefici de RANA i Ron Joy Charitiy.
  • Dissabte 10, a Sa Societat retorna la Memòria Històrica amb Porreres 1936, una adaptació teatral amb música en directe del llibre Desfilades de dia, afusellaments de nit de Bartomeu Garí Salleras.
  • Els concerts de Nadal de les escoles municipals de Música, Dansa i interpretació faran que a pares i mares ens caigui la bava en veure’ls damunt l’escenari exhibint tot allò que a les classes, en el dia a dia, han anat aprenent.

  • Clownidoscopi, arribats des d’Eivissa, amb l’espectacle Fràgils, ple d’humor i poesia posant una mirada tendra i lleugera al gran misteri de la vida.
  • La Companyia Voramar, dels veïns andritxols, entre Nadal i cap d’any representarà Jo, l’hereu.
  • Ja dins el gener, l’associació d’actors aficionats ens remuntarà a segles i segles enrere amb l’Adoració dels reis Mags, a Sa Societat.

Sense abandonar la programació feim un punt i a part per a una de les fites nadalenques que l’any passat es tornà a posar en marxa i enguany, amb més força encara, s’instal·larà a la urbanització Galatzó entre els dies 27 i 30 de desembre. I què és? Idò, sí, el Neula Parc. Si en 2015 el pavelló poliesportiu obrí les portes a la diversió, enguany no quedarà enrere i estam preparant un bon grapat d’activitats tant dins com fora que ens fan pensar que encara serà més gros . Cercau un dels dies entre Nadal i Cap d’any per passar una bona estona, o més d’un dia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s