BetArt Calvià 2013

De l’1 al 15 d’octubre va tenir lloc BetArt Calvià 2013, segon any d’aquest projecte d’art urbà a Calvià.

(Consulta aquí la ruta de les obres del BetArt)

Les intervencions dels artistes seleccionats per convocatòria oberta o mitjançant comissaris d’art es va centrar a la zona de Palmanova i Magaluf. Amb això s’aconsegueix la creació de la primera ruta d’art urbà de Calvià. Un recorregut per 14 obres, les 4 ja realitzades l’any anterior en aquesta zona més les 10 noves que s’han afegit en aquesta edició.

Els comissaris que s’han sumat a l’equip organitzador de la segona edició del projecte d’art urbà BetArt 2013 són: Magda Albis i Pilar Rubí -que presenten com a artistes a Escif i Núria Mora-, Tolo Cañellas -que proposa a E 100 i Maíllo-, i Cristina Anglada -amb la proposta de Nano 4814 i Rocío Cañero.

Els artistes que varen ser seleccionats en convocatòria oberta, entre 32 artistes presentats, són: Javier Garló, Llorenç Balaguer “Negrotinto”, Bartomeu Sastre i Andrés Senra.

Tots els artistes varen presentar projecte per a diferents espais oferts per hotelers de la zona de Palmanova-Magaluf, Endesa i el propi Ajuntament.

L’Associació d’Hotelers de Palmanova-Magaluf, tal com va succeir l’any passat, ha estat de gran ajut a l’hora d’obtenir espais cedits pels empresaris associats, ja que varen fer un treball de presentació del projecte i de suport que va facilitar molt la tasca de gestió al Departament de Cultura que coordina el projecte. Hotel Vistasol, Hotel Son Caliu Spa Oasis, Hotel Ibersol Son Caliu Mar i apartaments Inn són els establiments que finalment tendran obra en els seus espais, encara que molts altres hotels varen oferir les seves parets. D’altra banda, Endesa també ha donat suport a aquest projecte des dels seus inicis cedint les seves centrals elèctriques i posant-les a punt per fer-hi les intervencions. Aquest any es faran entre 3 i 4 obres en els seus espais.

L’Hotel Vistasol, patrocinador de l’esdeveniment, va ser el centre neuràlgic que va acollir els artistes en residència i on es va fer la roda de premsa, la festa final i alguna de les activitats lúdiques i culturals paral·leles que acompanyen el projecte: música, taules rodones, xerrades i tallers amb els artistes i comissaris.

Altres empreses com Bendix varen col·laborar en aquest projecte que es gestiona des de Fundació Calvià 2004 i que també ha rebut una subvenció de l’ATB.

DESCARREGA’T AQUÍ EL PLÀNOL DE LES OBRES REALITZADES

Més informació a:

Departament de Cultura, Ajuntament de Calvià (971 139 181)
www.Facebook.com/BetArtCalvia

ACTIVITATS PROGRAMADES EN EL BETART ’13 


CONVOCATÒRIA DE PREMSA PRESENTACIÓ BETART ’13

DOSSIER DE PREMSA

NOTÍCIES A PREMSA (Diario de Calvià)

Del 1 al 15 de octubre tuvo lugar BetArt Calvià 2013, segundo año de este proyecto de arte urbano en Calvià.

(Consulta aquí la ruta de las obras del BetArt)

Las intervenciones de los artistas seleccionados por convocatoria abierta o mediante comisarios de arte se centró en la zona de Palmanova y Magaluf. Con ello se consigue la creación de la primera ruta de arte urbano de Calvià. Un recorrido por las 14 obras, formadas por las 4 ya realizadas el año anterior en esa zona más las 10 nuevas que se unen en esta edición.

Los comisarios que se han sumado al equipo organizador de la segunda edición del proyecto de arte urbano BetArt 2013 son: Magda Albis y Pilar Rubi -que presentan como artistas a Escif y Nuria Mora-, Tolo Cañellas -que propone a E 100 y Maíllo-, y Cristina Anglada -con la propuesta de Nano 4814 y Rocio Cañero.

Los artistas que resultaron seleccionados en convocatoria abierta, entre 32 artistas presentados, fueron: Javier Garló, Llorenç Balaguer “Negrotinto”, Bartomeu Sastre y Andrés Senra.

Todos los artistas presentaron proyecto para diferentes espacios ofrecidos por hoteleros de la zona de Palmanova-Magaluf, Endesa y el propio ayuntamiento.

La Asociación de Hoteleros de Palmanova-Magaluf, tal como sucedió el año pasado, ha sido de gran ayuda a la hora de obtener espacios cedidos por los empresarios asociados ya que realizaron un trabajo de presentación del proyecto y de apoyo al mismo que facilitó mucho la tarea de gestión al Departamento de Cultura que coordina el proyecto. Hotel Vistasol, Hotel Son Caliu Spa Oasis, Hotel Ibersol Son Caliu Mar y apartamentos Inn son los establecimientos que tienen obra en sus espacios, aunque muchos otros hoteles ofrecieron sus paredes. Por otro lado, Endesa también ha apoyado este proyecto desde sus inicios cediendo sus centrales eléctricas y poniéndolas a punto para realizar las intervenciones. Este año se realizaron entre 3 y 4 obras en sus espacios.

El Hotel Vistasol, patrocinador del evento, fue el centro neurálgico que acogió a los artistas en residencia y dónde se realizaron la rueda de prensa, la fiesta final y alguna de las actividades lúdicas y culturales paralelas que acompañaran el proyecto: música, mesas redondas, charlas y talleres con los artistas y comisarios.

Otras empresas como Bendix colaboran en este proyecto que se gestiona desde Fundación Calvià 2004 y que también ha recibido una subvención de la ATB.

DESCÁRGATE AQUÍ EL PLANO CON LAS OBRAS REALIZADAS

Más información en:

Departamento de Cultura, Ajuntament de Calvià 971 139 181
www.Facebook.com/BetArtCalvia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s