Galatzó Cultural

Programa Galatzó Cultural

En el marc del Pla Director de la Finca Pública de Galatzó, el Departament de Cultura y la Finca Pública Galatzó proposen la creació del programa GALATZÓ CULTURAL per potenciar activitats mediambientals, lúdicas, educativas, culturales i al aire lliure. 

La programació de Galatzó es basa en la recuperació de les tradicions de les possessions mallorquines i compta amb tres eixos principals que s’uniran al que ja està en marxa, i que inclou visites escolars i de grups, conferències, jornades micològiques, etc.

Aquests quatre eixos són:

Tallers gastronòmics
Rutes
Actuacions culturals
Altres activitats que ja s’ofereixen o programen en la finca: visites escolars i de grups, conferències, jornades micològiques, etc.
Tallers gastronòmics

De la gastronomia tradicional, tan arrelada a les possessions de Mallorca, es presenten tallers d’entre tres i quatre hores de durada, la varietat dels quals anirà en funció de l’època de l’any. Començam el mes de març amb un taller de licor de cítrics i continuam amb tallers de panades, formatge tendre, herbes aromàtiques, coques de verdures, torró, etc.

Aprofitant els tallers es farà també una petita presentació de la finca i de les cases. S’oferirà així mateix la possibilitat de dinar a la possessió, després del taller, de pa i taleca.

Rutes

Les rutes estaran relacionades amb la història i la llegenda de la finca i la muntanya, important referent geogràfic del nostre municipi. Es tracta de donar a conèixer un lloc especial del terme tant des d’un punt de vista dels espais naturals i etnològics de la zona com dels aspectes llegendaris relacionats amb la possessió: figures com el comte Mal i François Aragó mereixerien ser conegudes per tothom.

Actuacions culturals

Com a complement, i de cara als mesos de juliol i agost, es preveu aprofitar l’espai per oferir concerts i representacions teatrals en el pati de la finca i incloure aquestes activitats en el programa de Vespres Culturals que es du a terme durant l’estiu en diferents espais oberts del municipi: Can Verger, Creu de Santa Ponça, etc.

La periodicitat que es contempla és, normalment, de dues activitats mensuals.
                                             …/…  

Programa Galatzó Cultural

En el marco del Plan Director de la finca Pública de Galatzó, el Departamento de Cultura y la Finca Pública Galatzó proponen la creación del programa GALATZÓ CULTURAL para potenciar actividades medio ambientales, lúdicas, educativas, culturales y al aire libre.

La programación de Galatzó se basa en la recuperación de las tradiciones de les posesiones mallorquinas y cuenta con tres ejes principales que se unirán al que ya está en marcha y que incluye visitas escolares, y de grupos, conferencias, jornadas micológicas, etc.

Estos  cuatro ejes son:
Talleres gastronómicos
Rutas
Actuaciones culturales
Otras actividades que ya se ofrecen o programan en la finca: visitas escolares y de grupos, conferencias, jornadas micológicas, etc.

Talleres gastronómicos

De la gastronomía tradicional, tan arraigada en las posesiones de la isla, se presentarán talleres de entre 3 y 4 horas de duración la  variedad de los cuales irá en función de la época del año. Empezamos el mes de marzo con un taller de licor de cítricos y continuamos con talleres de empanadas,queso, tierno, hierbas aromáticas, cocas de verdura, turrón, etc.

Aprovechando los talleres se hará también una pequeña presentación de la finca y de las casas. Se ofrecerá así mismo la posibilidad de comer en la posesión, después del taller (en este caso cada uno debe traer su propia comida).

Rutas

Las rutas están relacionadas con la historia y la leyenda de la finca de Galatzó importante referente geográfico de nuestro municipio.
Se trata de dar a conocer un lugar especial del termino tanto des de un punto de vista de los espacios naturales y etnológicos de la zona como de los aspectos legendarios relacionados con la posesión: figuras como el comte Mal y François Aragó merecerían ser conocidas por todos.

Actuaciones culturales

Como complemento y de cara a los meses de verano, julio y agosto, se pretende aprovechar el espacio para  ofrecer conciertos y representaciones teatrales en el patio de la finca e incluir estas actividades en el programa de Vespres Culturals que se llevan a término durante el verano en diferentes espacios abiertos del municipio: Can Verger, Cruz de Santa Ponça, etc.

La periodicidad que se contempla es, normalmente, de dos actividades mensuales.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s