Servei Municipal de Música

Escola Municipal de Música

L’Escola municipal de música de Calvià Josep Rubio i Amengual va començar a funcionar l’any 1984 amb el grup de persones que dos anys després constituirien l’Associació Pere Josep Cañellas amb la finalitat de formar els músics de la Banda Municipal. Varen començar amb un grup d’uns 50 alumnes que rebien classes de tres professors unes quantes hores a la setmana. Amb el pas del temps l’Escola ha anant evolucionant fins a convertir-se en un referent dins la formació musical de les illes. Actualment l’Escola compta amb uns 200 alumnes matriculats i amb quasi una trentena de professors i solistes qualificats.

L’Escola municipal de música de Calvià no només ofereix formació i educació musical als residents, també col·labora en la programació cultural municipal, oferint audicions dels alumnes, recitals de professors, concerts de Nadal i fi de curs, gravacions, col.laboracions amb altres institucions, tallers pedagògics, conferències…

El resultat d’aquesta feina és una Escola municipal de música propera, consolidada i amb molta acceptació, que arriba a les diferents zones del municipi i que, sens dubte, configura una de les opcions culturals més atractives a les quals podem accedir els calvianers i calvianeres sense oblidar la gran càrrega educativa que suposa aquest projecte.

L’Escola municipal de música Josep Rubio i Amengual forma alumnes de totes les edats, joves i adults, interessats en rebre una educació musical, tant a nivell professional com per a satisfer una afició de caràcter més lúdic.

L’Escola compta de diversos col.lectius instrumentals i vocals on els alumnes practiquen el que aprenen en les classes individuals i es contagien de la motivació dels seus companys. Aquests col.lectius són: orquestra de corda, orquestra de corda punçada (guitarres), cor infantil, conjunt instrumental, combo de Jazz, batucada i Big Band.

Quant a estudis reglats, des del curs 2004/2005 s’imparteixen els estudis de música reglats del grau elemental, obtenint en acabar el certificat oficial de grau elemental.

L’Escola municipal de música manté la seva seu principal en l’antiga casa consistorial, ubicada a Calvià, i una extensió a Son Caliu, a l’edifici Es Generador.

Des de la seva fundació els directors han estat:

JOSEP RUBIO I AMENGUAL (1984 – 1997)
FRANCESC BONNIN I SOCIAS (1997 – 2001)
BARBARA PALLICER I BARCELO (2001 – 2005)
ELENA PINTADO I MÁLAGA (2005 – 2013)
JOSEP OLIVER RUBIO (2013-actualitat)

Escola de Música
Tel. 971 67 00 00 (horabaixes).
Plaça de l’Esglèsia núm. 1, Calvià (07184)

Per a més información

…/…
Escuela Municipal de Música

La Escuela municipal de música de Calvià Josep Rubio y Amengual empezó a funcionar en 1984 con el grupo de personas que dos años después constituirían la Asociación Pere Josep Cañellas con el fin de formar a los músicos de la Banda Municipal. Empezaron con un grupo de unos 50 alumnos que recibían clases de tres profesores unas cuantas horas a la semana. Con el paso del tiempo la Escuela ha ido evolucionando hasta convertirse en un referente dentro de la formación musical de las islas. Actualmente la Escuela cuenta con unos 200 alumnos matriculados y con casi una treintena de profesores y solistas cualificados.

La Escuela municipal de música de Calvià no solo ofrece formación y educación musical a los residentes, también colabora en la programación cultural municipal, ofreciendo audiciones de los alumnos, recitales de profesores, conciertos de Navidad y fin de curso, grabaciones, colaboraciones con otras instituciones, talleres pedagógicos, conferencias…

El resultado de este trabajo es una Escuela municipal de música cercana, consolidada y con mucha aceptación, que llega a las diferentes zonas del municipio y que, sin duda, configura una de las opciones culturales más atractivas a las cuales podemos acceder los calvianers y calvianeres sin olvidar la gran carga educativa que supone este proyecto.

La Escuela municipal de música Josep Rubio y Amengual forma alumnos de todas las edades, jóvenes y adultos, interesados en recibir una educación musical, tanto a nivel profesional como para satisfacer una afición de carácter más lúdico.

La Escuela cuenta de varios colectivos instrumentales y vocales donde los alumnos practican lo que aprenden en las clases individuales y se contagian de la motivación de sus compañeros. Estos colectivos son: orquesta de cuerda, orquesta de cuerda pulsada (guitarras), coro infantil, conjunto instrumental, combo de Jazz, batucada y Big Band.

En cuanto a estudios reglados, desde el curso 2004/2005 se imparten los estudios de música reglados del grado elemental, obteniendo al acabar el certificado oficial de grado elemental.

La Escuela municipal de música mantiene su sede principal en la antigua casa consistorial, ubicada en Calvià, y una extensión en Son Caliu, en el edificio Es Generador.

Desde su fundación los directores han sido:

JOSEP RUBIO Y AMENGUAL (1984 – 1997)
FRANCESC BONNIN Y SOCIAS (1997 – 2001)
BARBARA PALLICER Y BARCELO (2001 – 2005)
ELENA PINTADO Y MÁLAGA (2005 – 2013)
JOSEP OLIVER RUBIO (2013-actualidad)

Escuela de Música
Tel. 971 67 00 00 (por las tardes)
Plaça de l’Església, nº1, Calvià (07184)

Para más información

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s